10 Ιουλίου 2013

Ενημέρωση σχετικά με το σύνολο των δικαιολογητικών

Τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στις προηγούμενες αναρτήσεις είναι όσα εμφανίζονται στα αντίστοιχα άρθρα της Υ.Α. Αριθμ. οικ. 483/35/Φ.15 «Καθορισμός τύπου, δικαιολογητικών και διαδικασίας για την εγκατάσταση και τη λειτουργία των μεταποιητικών δραστηριοτήτων του Ν. 3982/2011 (ΦΕΚ Α΄143), την τροποποίηση και την ανανέωση των αδειών και την προθεσμία για μεταφορά ή τεχνική ανασυγκρότηση.» (ΦΕΚ 158/Β’/03-02-12) και δεν αποτελούν το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών καθώς από την νομοθεσία και ειδικές διατάξεις ή κανονισμούς που ισχύουν ανάλογα την περίπτωση η Αδειοδοτούσα Αρχή επιβάλλεται (λόγω νόμου) να ζητήσει επιπλέον δικαιολογητικά.

Για τον λόγο αυτό και στα παραρτήματα ΙΙ(Α) και ΙΙ(Β) που αποτελούν τα πρότυπα απάντησης στο ερωτηματολόγιο στα Ειδικά Δικαιολογητικά υπάρχει πεδίο "Άλλα δικαιολογητικά".

Ενδεικτικά αναφέρω ορισμένα από αυτά:

  1. Υπεύθυνες Δηλώσεις Ανάθεσης - Ανάληψης Εκπόνησης Μηχανολογικής Μελέτης Εγκατάστασης.
  2. Υπεύθυνες Δηλώσεις Ανάθεσης - Ανάληψης Επίβλεψης Μηχανολογικής Μελέτης Εγκατάστασης.
  3. Παραστατικά πληρωμής των κατά νόμο αμοιβών των μηχανικών και των επιβαλλόμενων κρατήσεων.
  4. Μισθωτήριο Συμβόλαιο θεωρημένο από την Αρμόδια Δ.Ο.Υ..
  5. Βεβαίωση έναρξης δραστηριότητας από την αρμόδια Δ.Ο.Υ..
  6. Ειδική οικολογική αξιολόγηση ή Μ.Π.Ε. σε περίπτωση υπαγωγής σε Δίκτυο Natura 2000.
  7. Έγκριση κυκλοφορίας προϊόντων όπου απαιτείται (Ε.Ο.Φ., Γ.Χ.Κ., κ.λ.π.)
  8. Καταστατικό σύστασης επικυρωμένο, εφόσον η επιχείρηση είναι Ο.Ε. ή Ε.Ε. ή το ΦΕΚ δημοσίευσης εφόσον είναι Α.Ε. ή Ε.Π.Ε..
  9.  Όταν τηρούνται Βιβλία  Γ΄ κατηγορίας, απαιτείται αποδεικτικό κατάθεσης του Δελτίου Βιομηχανικής Κίνησης και όρος στην άδεια λειτουργίας για κατάθεση του  κάθε χρόνο στην υπηρεσία.
  10. Σε περίπτωση αλλοδαπών, στοιχεία που να αποδεικνύουν την νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Ν.3386/05 (ΦΕΚ 212/Α/05) και το Π.Δ. 106/07 (ΦΕΚ 135/Α/07) 
  11. Βεβαίωση καταχώρησης ανελκυστήρα.
  12. Υπεύθυνη δήλωση Χημικού Μηχανικού για χημικές διεργασίες σε περίπτωση μη απλής χημικής εγκατάστασης, σύμφωνα με το Π.Δ. 274/97 (ΦΕΚ195/Α).
  13. Αντίγραφα επαγγελματικών αδειών χειριστών, θερμαστών, ηλεκτρολόγων κλπ.
  14. Ύπαρξη αρμόδιου τεχνικού υπεύθυνου που έχει την απαραίτητη εκπαίδευση ή πείρα και πρόσβαση σε σχετικά εργαλεία και εξοπλισμό και είναι ικανός να διενεργεί τις διαδικασίες περιοδικού επανελέγχου και συντήρησης των πυροσβεστήρων, σύμφωνα με την Υ.Α. 618/43/2005  (ΦΕΚ 52/Β`/20.1.2005). 
  15. Πιστοποιητικά καταλληλότητας ή βεβαιώσεις περιοδικού ελέγχου ανυψωτικών μηχανημάτων (γερανοί, γερανογέφυρες, καλαθοφόρα, αναβατόρια, ανελκυστήρες φορτίου, αντλίες σκυροδέματος, περονοφόρα κ.α.), από αναγνωρισμένο από το κράτος φορέα.
  16. Σύμφωνη γνώμη από τις αρμόδιες Αρχαιολογικές Υπηρεσίες.
  17. Aπόφασης εξαίρεσης από την υποχρέωση λήψης άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, από την ΡΑΕ για εφεδρικό ηλεκτροπαραγωγό ζεύγους (Η/Ζ).
  18. Πράξη χαρακτηρισµού της έκτασης (καθώς και την τελεσιδικία της) όπου αυτή απαιτείται, µε βάση τις διατάξεις της κείµενης δασικής νοµοθεσίας στις εκτός σχεδίου περιοχές.
  19. Έκδοση έγκρισης επέµβασης για τα έργα και τις δραστηριότητες που απαλλάσσονται από τη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης και εμπίπτουν στην δασική νομοθεσία.
  20. Σε περιπτώσεις έργων ή δραστηριοτήτων που θα υλοποιηθούν σε δηµόσιες δασικές εκτάσεις: βεβαίωση από την κτηµατική Υπηρεσία του ∆ηµοσίου καθώς και
    από την οικεία ∆/νση Αγροτικής Ανάπτυξης για τη µή ύπαρξη άλλων διαθέσιµων εκτάσεων σύµφωνα µε το άρθρο 45, παραγρ. 3 του Ν. 998/79
  21. Απόδειξη καταβολής του ανταλλάγµατος χρήσης, προκειμένου να γίνει η εγκατάσταση του δικαιούχου − ενδιαφερόµενου στην έκταση που εμπίπτει στην δασική νομοθεσία.
Καλή πρακτική αποτελεί η ορθή και πλήρης συμπλήρωση του ερωτηματολογίου και η επικοινωνία με την Αδειοδοτούσα Αρχή σε περίπτωση σύγχισης ως προς την συμπλήρωση πεδίων ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενο λάθος πριν την κατάθεση του.

Αν κρίνεται σκόπιμο, προκειμένου ο επενδυτής να παρέχει όσο περισσότερο καλή πληροφόρηση στην Αδειοδοτούσα Αρχή, ώστε αυτή να είναι σε θέση να απαντήσει το ερωτηματολόγιο με πληρότητα απαιτούμενων δικαιολογητικών, τότε να γίνεται η προσθήκη περισσότερης πληροφορίας ή ακόμα και πεδίου στο ερωτηματολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: